4. Susret pravnika

21. rujna (srijeda) 2022. godine  10:00 -15:00 sati

Na prethodnim su susretima pravnika naši stručni suradnici obradili široku lepezu pravnih tema s kojima se susreću kolegice i kolege u našim lokalnim jedinicama, od prisilne naplate i otpisa gradskih i općinskih prihoda do izazova nomotehnike i sastava općih akata. Budući da je ova poslovna godina u potpunosti u sjeni intenzivnih priprema za prelazak na EUR i uspostavu potpune digitalizacije poslovanja u lokalnim jedinicama, sasvim je razumljivo kako će digitalizacija upravnih, ovršnih, zemljišnoknjižnih i drugih postupaka biti u žarištu pozornosti našeg IV. susreta pravnika.

Okvirni pregled nekih tema koje nas očekuju na susretu:

  • Nužne promjene koje donosi digitalizacija u područje lokalne samouprave – od poreznih i upravnih  postupaka do služebeničkih odnosa
  • Digitalizacija sudskih postupaka i potpuna digitalizacija komunikacije sa sudovima
  • Utjecaj digitalizacije na prekršajne postupke u području komunalnog, prometnog i poljoprivrednog redarstva
  • Skriveni biseri novog Zakona o proračunu – pravni pogled…

 

Navedeno, naravno, ne znači kako kroz naše panel diskusije nećemo obraditi i druge aktualne teme, bez obzira je li riječ o nekim starim i dobro poznatim dvojbama ili novim izazovima koje očekujemo!

 

Kotizacija za Susret pravnika

Sudionici susreta ne plaćaju kotizaciju odnosno plaćaju samo minimalne materijalne troškove (radni materijali, zajednički ručak, coffee break) u iznosu od 280,00 kn + PDV (plaćanje po ispostavljenom računu nakon održanog Susreta).

 

Organizatori: